Címünk: 1102 Budapest, Liget tér 3.

Akciós szemüvegek és szemüvegkeretek

Október a Látás Hónapja - 3 ingyenes szolgáltatás!

Ingyenes Látásellenőrzés + Ingyenes Szemüveg Ellenőrzés + Ingyenes Szaktanácsadás

Miért kell évente a látásellenőrzés?

Kutatások igazolták, hogy a szemüvegviselők jelentős része, nem a megfelelő, az esetek nagyrészében elavult, régi korrekcióval használja a szemüvegét. Ez könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat.

Az optikai szaküzletekben a szakértő kollégák a látásellenőrzés során ellenőrzik az Ön aktuális látásélességét, és ezt összevetve az Ön által viselt szemüveg értékeivel, fontos, és hasznos tanácsokkal látják el Önt. Kollégáink a látásellenőrzés során, és annak eredményeképpen javaslatot tesznek Önnek a további szükséges lépésekre, vizsgálatokra, esetleges új szemüvegre, akár kontaktlencsére is.

Mindezen túl, egyfajta bónuszként örömmel nyújtjuk Önnek az Ön meglévő szemüvegének szakszerű állapotfelmérését.

A látásellenőrzésnek mindenképpen része, az ingyenes szemüveg ellenőrzés, az Ön meglévő szemüvege állapotának felmérése, esetleges tisztítása, szükséges beállítások elvégzése.

Miben különbözik a teljes szemvizsgálat a fentiektől?

Amennyiben Önnek a fenti látásellenőrzés eredményét látva teljes szemvizsgálatra van szüksége, kollégáink erre is javaslatot tesznek Önnek.

A teljes szemvizsgálat egy komplexebb, mélyrehatóbb vizsgálati metódus, szemorvos esetén akár szemészeti jellegű vizsgálati részletességgel is. Ez a teljes szemvizsgálat egyben egy általános szűrővizsgálatnak is megfelel, ugyanis ennek során korai szakaszban észlelhetőek egyéb problémák, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség, esetleges egyéb elváltozások, melyek hatással lehetnek az Ön látáséllességére is.

A teljes szemvizsgálat részét képezheti a kontaktológiai vizsgálat is kérés esetén, valamint a szürkehályog, és zöldhályog szűrése is.

Megfelelő tisztítóanyagok bemutatása a lencsékhez, szemüvegekhez:

A mai modern szemüveglencse bevonatok, és a szemüvegek alapanyagai is, egyaránt kifejezetten érzékenyek az agresszív tisztítószerekre, különösen az alkohol tartalmú folyadékokra, törlőkendőkre. Ezek használata maradandó károsodást okozhat a szemüveglencse felületén, sőt akár magát az Ön értékes szemüvegét használhatatlanná tehetik. Az optikai szaküzletekben elérhető tisztítószerek, ápolószerek garantált minőségűek, hosszútávon biztosítják az Ön szemüvegének épségét, és az Ön éleslátását.

latas szem

Mi az a kék fény?
Home Office – Digitális oktatás – Szemfáradtság

Az idei évben mindannyian megtanultuk mit jelent a home office, digitális oktatás kifejezések.
Ön is sokat ül monitor előtt? Tapasztalta már a home office, digitális oktatás alatt, hogy az Ön szeme , vagy gyermeke szeme elfáradt?

Ha otthonról dolgozik, egészen biztosan igennel felelt ezekre a kérdésekre. Habár sokan a munkahelyünkön is számítógépen dolgozunk, most a korábbi személyes megbeszélések is átkerültek a digitális térbe. Ennek következtében még több időt töltünk a monitor előtt, szemünk sokkal többet fókuszál közelre, amivel extra terhelésnek tesszük ki.

Ne vegye természetesnek ezt , ez a szemünk túlterhelésének a következménye, van erre megoldás! A digitális eszközök túlzott használata okozta fejfájás, szemfájás, szemfáradtság mindennapjaink részévé vált. A legtöbben elfogadjuk, pedig tehetünk ellene!

Kék fény szűrés

Elsődlegesen és kiemelten fontos védeni a szemünket a káros kékfény terheléssel szemben. Mindenkinek szükséges ez a védekezés:

  • annak aki home office-ban monitoros munkát végez,
  • annak aki a napi munkájának nagy részét mesterséges, főként LED világítású környezetben végzi,
  • a gyermekeinknek, akik most akár napi 5-6 órában laptop előtt ülnek a digitális oktatás miatt,
  • és még a kedves nagyszüleinknek is, akik szintén találkoznak a fentiekkel a mindennapjaikban.

Védenünk kell a szemünket a monitorok, beltéri LED fények káros kékfény terhelése ellen, gyermek és felnőtt, és az idősebb korosztály esetében is. A mai modern szemüveglencsék, kontaktlencsék maximális védelmet nyújtanak a kékfény káros hatásai ellen.

A káros kékfény szűrése kiemelten fontos és aktuális 2020-ban is !

A legmodernebb optikai eszközök segítségével nemcsak szemünk egészségét óvhatjuk meg, hanem munkánk hatékonyságát, bizonságát is növelhetjük.
A multifokális-progresszív lencsék minden távolságra éleslátást biztosítanak, minimális megszokást követően a legmagasabb szintű látáskomfortot nyújtják a viselőiknek, akár évekig is.

Ha bármi kérdése van a látását illetően, vagy akár konkrét panasza van, ne várjon, a segítség közel van! Keresse fel a Pápaszem Optikát és kérjen ingyenes látásellenőrzést, továbbá szakszerű tájékoztatást az Önnek legmegfelelőbb megoldásokról. Szeretettel várjuk üzletünkben!

Biztonságos, akár érintésmentes szemvizsgálat

A vizsgálat során az optometrista és a páciens egymástól biztonságos távolságban vannak és az optometrista távirányítók segítségével kezeli a rendszert.

Míg a korábbi szemvizsgálatok során próbakeretet alkalmaztunk, és ebbe a próbakeretbe helyeztük a próbalencséket, addig az érintésmentes szemvizsgálat során egy úgynevezett foropter segíti az optometrista munkáját. A foropter házában helyezkednek el a próbalencsék, melyek egy elektromos motor segítségével cserélődnek az Ön szeme előtt.

A vizsgálat során egy minden részletre kiterjedő ábrasort kell visszaolvasni, melynek segítségével a lehető legpontosabb dioptria értéket tudjuk meghatározni az Ön számára.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Bővebben

Megértettem