Címünk: 1102 Budapest, Liget tér 3.

inner pic

Szemvizsgálat szemüveg és kontaktlencse rendeléshez

Ahhoz, hogy az Ön egészségének megfelelő szemüveget el tudjuk készíteni, első lépésként részt kell vennie egy szemvizsgálaton. A szemvizsgálatot több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező diplomás optometrista szakembereink végzik.

Szemvizsgálat szemüveg rendeléshez:

A vizsgálat két részből áll, az egyik egy objektív mérés és ezt követi a szubjektív vizsgálat. Az első lépés a számítógépes szemvizsgálat. Az objektív vizsgálatot számítógéppel végezzük, mely során megállapítjuk a szem nyugalmi állapotban mérhető dioptriáját. Ez még nem eredmény!

A helyes korrekció a szubjektív vizsgálat során derül ki. A szubjektív vizsgálat eredménye eltér a komputer által mért értéktől, mert figyelembe kell venni, hogy távollátóról vagy közellátóról van e szó.  Nagyon fontos, a páciens látás igénye illetve, látás komfortja! Nem hagyatkozhatunk kizárólag a számítógépes eredményre!

A következő tehát a hagyományos, táblaolvastatós vizsgálati módszer, melynek során az optometrista meghatározott sorrendben kérdéseket tesz fel, és az Ön válaszai alapján cseréli a lencséket az orrára helyezett próbakeretben. Először egyik szemét eltakarva, jobb, majd bal szemét teszteli így, utolsó lépésként pedig a kettőt egyszerre. Az így kapott korrekció lesz szemüvegének dioptriás értéke.

A vizsgálat időtartama kb. fél óra.

Szemvizsgálat kontaktlencse rendeléshez:

A kontaktlencse-vizsgálatnál első lépésként hasonló kérdésekre számíthat, mint a szemüveg-készítéshez szükséges látásvizsgálat során.

Ezen kívül munkatársunk kérdéseket tesz fel Önnek, melyek segítenek majd meghatározni, hogy Önnek melyik lencse a legalkalmasabb.

Következő lépésként elvégezzük a számítógépes és a hagyományos szemvizsgálatot. A legjobb szemüveges korrekció megtalálása után az optometrista réslámpa segítségével vizsgálja szeme első felszínének nagyított képét, ellenőrzi, nem látható-e olyan elváltozás ezen a területen, ami kizárná a kontaktlencse viselést. Ezek után a mért adatok alapján próbalencsét választ Önnek, melyet szemébe helyez.

Meghatározott próbaviselési idő (15-20 perc) letelte után optometrista szakemberünk kontaktlencsében is ellenőrzi látását, majd réslámpával vizsgálja, hogya lencse jól illeszkedik-e szemén. Amennyiben minden teszt jól sikerült, megtanítjuk Önt a kontaktlencse helyes használatára és ellátjuk praktikus tanácsokkal a jövőbeni lencseviseléssel kapcsolatban.

Kontaktlencsét viselőknek évente szükséges kontrollvizsgálaton részt venniük. Ennek betartása nagyon fontos, szeme egészségének megőrzése érdekében. Kontrollvizsgálatra általában kontaktlencsében kell érkezni.

A kontaktlencse-vizsgálat első alkalommal, betanítással együtt kb. 1,5-2 óra, a kontrollvizsgálatok jóval rövidebbek, kb. 15-20 percesek. Az első vizsgálaton smink nélkül és rövid körmökkel kell részt venni.

A szemvizsgálatra mindenképp hozza magával a következőket:

  • Régi szemüvegének, kontaktlencséjének adatait
  • Régi szemüvegét

Szeretettel várjuk Önt boltunkban!

További információt az általunk forgalmazott szemüvegkeretekről, szemüveglencsékről és kontaktlencsékről itt talál.

Válasszon minket!

  • Szemüvegek minden generáció számára
  • Személyre szabott megoldások minden pénztárcához
  • Családias és őszinte kapcsolat
  • Legújabb modellek a vezető márkák széles választékából
  • 100% garancia a nálunk készített szemüvegekre
  • Express szemüvegkészítés

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Bővebben

Megértettem