Címünk: 1102 Budapest, Liget tér 3.

inner pic

A szem UV védelme

Szerencsére ma már sokan használnak napszemüveget az UV sugárzás kiszűrésére. Ezek a Napból jövő sugarak a szemet is károsíthatják, elsősorban a retinát, ami fokozza az időskori vakság fő rizikófaktorának, az ún. sárgafolt-elfajulásnak a kockázatát.ég.

A napfény különböző hosszúságú sugarakból áll. Minél hosszabbak a sugarak, annál veszélytelenebbek, viszont annál mélyebben hatolnak a bőrbe. A legveszélyesebbeket, például az UVC-sugarakat, az ózonréteg megállítja. Az UVB sugarak azonban már elérik a szaruhártyát, és itt el is nyelődnek. Hatásukra különböző szempanaszok alakulhatnak ki, mint a szemégés, szúrás, könnyezés, fényérzékenység. Az UVA-sugárzás hatol a legmélyebbre a szemben. A szemlencséig eljutva fotokémiai változásokat okoznak, mely tartós fénybehatás esetén hozzájárul az időskori szürke hályog kialakulásához. Hasonlóan a bőrhöz, a szemet ért károsodás is halmozódik, azaz az élet során a szemet ért sugárzásmennyiség összeadódik.

A megfelelő napszemüveg kiválasztása és viselése csökkenti a napsugarak káros hatását. A jó napszemüveg UV védelemmel van ellátva, ezt a gyártóknak jelölniük kell a szemüvegen. Csak jó minőségű, megfelelő tájékoztatóval ellátott napszemüveget vásároljon.

A szemüveg lencséjének színe nem befolyásolja az UV –szűrő képességét. A választást az egyedi igényekhez kell alakítani. Minél erősebb napfénynek van kitéve a szem, annál sötétebb színezést érdemes választani. A lencse nagysága viszont meghatározó lehet, hiszen minél nagyobb egy lencse, annál nagyobb területen fedi le a szemkörnyékét és védi a szemet minden irányból.

A szemüveget viselőknek dioptriás napszemüvegre van szükségük, vagy olyan napfényszűrőre, amit rá tudnak csíptetni a saját szemüvegükre. Léteznek UV-szűrős kontaktlencsék is, melyek nem helyettesítik, de kiegészítik a napszemüvegek védelmét.Legjobb megoldást a napfény ellen a fényre sötétedő lencsék kínálják. Legjobb, ha optikusnál szerzi be a megfelelő napszemüveget. Szakértelmünkkel segítjük az életmódhoz, szemtípushoz, arctípushoz leginkább illő szemüveg kiválasztását. Így biztos lehet benne, hogy valóban megfelelő védelmet biztosító napszemüveget vásárol.

Válasszon minket!

  • Szemüvegek minden generáció számára
  • Személyre szabott megoldások minden pénztárcához
  • Családias és őszinte kapcsolat
  • Legújabb modellek a vezető márkák széles választékából
  • 100% garancia a nálunk készített szemüvegekre
  • Express szemüvegkészítés

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Bővebben

Megértettem