Címünk: 1102 Budapest, Liget tér 3.

inner pic

Kontaktlencse használati útmutató

Tisztaság biztosítása

A higiénia alapvető követelmény a kontaktlencsét viselők számára, ezért fontos, hogy betartsa az alábbiakat: mielőtt a lencséhez nyúlna, mindig alaposan mosson kezet, lehetőleg antibakteriális kézmosóval vagy folyékony szappannal, illetve tisztítószerrel. Figyeljen arra, hogy kéztörlés után a törölköző apró szálai ne maradjanak a kezén. A lencsék előtt ne használjon kozmetikumokat, krémeket. Sminkjét a lencse felrakása után tegye fel. A műveleteket ajánlott sima, tiszta felület felett végezni, ezzel elkerülhető a lencsék elvesztése. Ha mosdókagyló felett dolgozik, használja a mosdótál dugóját.

A kontaktlencsék felhelyezése

A kontaktlencse felhelyezése előtt ellenőrizze, hogy felülete tiszta-e, nem sérült-e meg, vagy nem szakadt-e el. Ha szennyezett, tisztítsa meg a lencséhez ajánlott ápolószerrel; ha szakadt dobja ki, és vegyen elő egy újat. A lencsék felcserélésének elkerülése végett mindig a jobb szemével kezdjen. Helyezze a lencsét a mutatóujjára, és szemmagasságban tartva ellenőrizze, hogy a lencsék nincsenek-e kifordulva.

 1. A jobb keze középső ujjával húzza le az alsó szemhéját

 2. Bal keze mutatóujjával húzza fel a felső szemhéját a szempilláival együtt, és óvatosan helyezze a kontaktlencsét a szeme közepére

 3. Nézzen lefelé, és engedje vissza az alsó, majd a felső szemhéját. Néhány másodpercig forgassa körbe szemét, amíg a lencse a helyére nem kerül.

 4. ha úgy érzi, hogy a lencséje nincs a helyén, akkor zárja le a szemhéját, majd finoman masszírozza a lencsét a helyére a szemhéján keresztül

A kontaktlencse eltávolításának 2 módszere

 1. Nézzen egyenesen előre – tág, nyitott szemmel -, majd a mutató- és a hüvelykujjával enyhén nyomja össze a kontaktlencse széleit. Ezután emelje ki a lencsét a szeméről. Vigyázzon arra, hogy a körmeivel ne sértse meg a lencséit

 2. Ügyeljen arra, hogy mindig ugyanazt a lencsét vegye ki először. Nézzen felfelé, és egyik mutatóujját helyezze a kontaktlencse közepére. Húzza le a lencsét az alsó szemhéjáig, majd az így felgyűrődő kontaktlencsét finoman emelje ki a szeméből.

A kontaktlencse tisztítása, tárolása

A lencsék tisztán tartása alapvető követelmény a kontaktlencsét viselőknek. Ezért fontos, hogy betartsa orvosa, kontaktológusa javaslatait, illetve az alábbi utasításokat:

 1. A lencsét eltávolítása után tegye a tenyerébe

 2. Öntsön néhány csepp ápolószert a lencsére. Körkörös mozdulatokkal finoman dörzsölve tisztítsa meg. (Peroxid alapú rendszernél ezt a tisztítási műveletet nem kell elvégezni)

 3. A lencsét tisztítás után bőven öblítse le ápolószerrel, ügyelve arra, hogy az összes szennyeződést eltávolítsa (felhalmozódott nyálka, baktériumok, lerakódások)

 4. Helyezze a lencsét a tokjába, ügyelve arra hogy a megfelelő helyre kerüljön. (Az R a jobb oldali, az L a bal oldali tégelyt jelöli)

 5. Ügyeljen arra, hogy az ápolószer teljesen ellepje a lencséket!

Válasszon minket!

 • Szemüvegek minden generáció számára
 • Személyre szabott megoldások minden pénztárcához
 • Családias és őszinte kapcsolat
 • Legújabb modellek a vezető márkák széles választékából
 • 100% garancia a nálunk készített szemüvegekre
 • Express szemüvegkészítés

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Bővebben

Megértettem